diumenge, 24 de febrer del 2008

Cibercampanya (II): el cas de CIU

La pàgina web personal del candidat: http://www.ciu.cat/duranilleida




Té 6 grans apartats:

Qui sóc: on hi ha una biografia més formalñ i un perfil més informal per conèixer les aficions del candidat.
Què dic: s'hi poden trobar les notícies de campanya i l'enllaç a CiuTV.
Què penso: s'hi troben disponibles els seus articles i entrevistes publicades a diferents mitjans de comunicació.
Què faig: hi ha un apartat que es diu "què he fet" on s'indiquen tots els pobles de Catalunya que s'han visitat i un altre espai que es diu "què faré" on hi ha l'agenda dels propers actes.
Participa: es pot accedir al blog del candidat i se li pot enviar una pregunta o suggeriment a través de correu eelctrònic (Parla amb Duran i Lleida).
L'equip: hi ha les llistes completes per demarcacions dels candidats al Congrés i al Senat.

El blog del candidat: http://www.duranilleida.cat


En 3 dies de campanya, el candidat de la Federació nacionalista ha escrit dos posts o sigui que sembla que aquesta és una eina per la qual CIU ha apostat decididament. El blog de Durant i Lleida es va estrenar el passat 20 d'octubre.


YouTube vinculat a CiuTV


CIU disposa d'un canal a la popular plataforma de vídeo: http://www.youtube.com/CIUtv. Té 151 subscriptors i s'han registrat, de moment, 23872 reproduccions (no només en campanya ja que el canal és previ i no és exclusiu d'aquesta campanya electoral). En ell s'hi poden trobar les 6 versions dels spots electorals de la Federació nacionalista.




Twitter i Slideshare


El http://twitter.com/ciu té les últimes actualitzacions que fan referència a la campanya, però, no és una eina que s'utilitza molt intensivament. Actualment, hi ha 25 seguidors i s'han fet 33 actualitzacions. Pel què fa a l'Slideshare (http://www.slideshare.net/ciu només hi ha una única presentació que és la del programa d'aquestes properes eleccions.

La campanya en directe

Els candidats Carles Campuzano i Jordi Xuclà seguiran en directe la campanya a través de Qik, una eina tecnològica que permet fer seguiment dels candidats en campanya a través del seu telèfon mòbil. Es tracta d'una prova pilot a nivell estatal de posar a provar la tecnologia live streaming sobre telefonia 3G. Es poden veure aquests vídeos a través del l'espai que la Federació Nacionalista ha inclòs a la seva web amb el nom"La campanya en directe". Un espai on es poden trobar els últims articles dels 13 candidats de CIU a aquestes eleccions que tenen blog.