dilluns, 29 d’octubre del 2007

Novetats a la blogosfera política catalana


L'última setmana ha portat dues novetats a la blogosfera política catalana:

1. L'obertura del blog de Josep Antoni Duran Lleida.

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya ha optat, finalment, per la blogosfera. I de moment, sembla que el seu blog té un funcionament 100% blog, és a dir, permet comentaris i els dóna resposta. El blog es va obrir el 20 d'octubre, però, compta amb un arxiu que comença el mes de gener on s'hi poden trobar les "Cartes setmanals a la militància" de Duran i Lleida. Esperem que aquest funcionament continuï durant molt de temps i ho faci passades les eleccions espanyoles...

2. Un nou estudi de la situació de la blogosfera política catalana per part de l'ex-diputat socialista i professor de Geografia de la UdG, Josep Antoni Donaire.

Després de Ciberpolítica, Ciberpolítica catalana I, II i III i De què parlen els blogs polítics (I i II), l'ex-diputat del PSC, Josep Antoni Donaire, ha publicat al seu blog (De bat a bat) un nou estudi de la catosfera política (Impacte de la blogosfera). Aquest estudi indica que hi ha actualment 702 blogs escrits per polítics catalans dels quals 423 es troben actius (s'ha escrit almenys una vegada en els últims 30 dies) el què suposa un creixement de 107 blogs respecte el passat mes de febrer. A més, Donaire estudia les relacions que s'estableixen entre els blogs polítics mitjançant els enllaços entrants i sortints dels blogs mesurats per Technorati.

2 comentaris:

civisliberum ha dit...

Molt interesant el teu blog. El mirare més.
Felicitats

Ester ha dit...

Moltes gràcies! Jo ja he fet una passejada pel teu.

Fins aviat!