diumenge, 24 de febrer del 2008

Cibercampanya (I): el cas del PSC

La pàgina web personal de la candidata: carmechacon.cat




Carmechacón.at té 4 grans seccions:

La primera d'elles (El dia a dia) és la que inclou les notícies d'actualitat que fan referència als actes de campanya, l'agenda d'actes previstos i una galeria on s'hi poden trobar vídeos de PscTV o fotografies d'actes electorals.

En la segona secció (La candidata) hi ha una biografia personal de Carme Chacón amb fotos personal que van des de la seva infància fins a l'actualitat, les entrevistes que s'han publicat recentment a la premsa i els seus discursos.

El tercer apartat és el de Les propostes hi ha els 10 principals compromisos dels socialistes catalans en aquestes eleccions i les seves propostes de programa.

La web personal de Chacón es completa amb l'espai Participa-hi on s'hi pot trobar un feed de les últimes entrades de la blogosfera socialista, un feed amb les últimes paraules de suport (http://suport.krme.cat), i un apartat on es pot enviar una proposta a la candidata mitjançant l'enviament d'un formulari. A més, a Què pots fer tu? s'hi pot trobar tot el material per fer campanya a Internet (vídeos, cibertires o imatges).

La weblog col·laborativa de la candidata: Krme.cat

No és un blog escrit per la candidata sinó un blog col·laboratiu que escriuen simpatitzants de la candidata que s'han donat d'alta. La idea s'inspira amb el projecte Desirs d'Avenir que la socialista Sègoléne Royal va posar en marxa durant les passades eleccions presidencials franceses. La iniciativa francesa va tenir molt d'èxit: va comptar amb 1044 blogs de suport i 165.000 contribucions.

YouTube molt vinculat a PscTV: http://es.youtube.com/carmechacon i http://www.youtube.com/psctv

El canal personal de Carme Chacón és el que s'utilitza menys i no està actualitzat. Té 7 subscriptors i ha registrat 342 reproduccions fins avui. El que sí que està actualitzat és el del PscTV on es poden trobar els cinc spots de campanya. Aquest canal té 82 subscriptors i ha registrat 2642 reproduccions. Un dels vídeos que s'hi pot trobar és el següent on la candidata canta i mostra una de les seves imatges més qüotidianes:



Altres eines web 2.0: el Twitter i l'Slideshare


El PSC té al Twitter de la Carme Chacón 40 seguidors i 152 actualitzacions. A Slideshare s'hi poden trobar 5 presentacions. La candidata socialista no té ni perfil al Facebook ni al MySpace.

Més iniciatives a la Xarxa: http://www.trobalesdiferencies.com


Es tracta d'una web que ha posat en marxa el PSC (disponible en català i castellà (encuentralasdiferencias.com) i on tothom pot escriure quina és la principal diferència entre Zapatero i Rajoy. De moment, hi ha 1952 aportacions, és a dir, diferències. Durant les primers 24 hores que es va posar en marxa la web es van regitrar 221 aportacions.

En el món off-line...


Es poden trobar postals als expenedors de "Postalfree" on hi ha, entre altres, la següent imatge:


En les postals de paper no hi ha les sigles del partit, només el color vermell identifica que són del PSC.