dimecres, 31 d’octubre del 2007

El videobloc aterra a la primera línia de la política catalana


Demà 1 de novembre, un any després de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, s'estrena el videobloc del president de la Federació Nacionalista, Artur Mas. Fins ara, el líder de CIU tenia una pàgina web personal, però, no tenia blog. El videobloc d'Artur Mas s'activarà demà (tot i que avui ja es pot consultar) i es convertirà en el primer videobloc d'un polític català i també estatal. La iniciativa s'inspira en els videoblocs de Hillary Clinton, Barack Obama o Angela Merkel. El videobloc d'Artur Mas arriba acompanyada de l'obertura d'un canal amb els mateixos videos a YouTube (http://www.youtube.com/arturmas).

CIU assegura que el videobloc d'Artur Mas té un doble objectiu: lluitar contra "el cercle viciós de l'antipolítica" i impulsar la "refundació del catalanisme" política a la Xarxa. Pel què fa la segona idea no hi tinc res a dir, però si sobre la desafecció que pateix la ciutadania i l'ús de les TIC per erradicar-la. Els videoblocs poden ser de ben sergur una eina per acostar la política a la ciutadania, però, perden el seu esperit si es converteixen en un YouTube personalitzat. Espero i demà ho veurem que el videobloc d'Artur Mas accepti comentaris i el mateix líder de CIU els contesti, o bé, en forma d'un altre vídeo o per escrit. Només amb la interacció entre el polític i el ciutadà trencarem el "cercle viciós de l'antipolítica".

I per acabar, un apunt lingüístic: la divergència de l'ús de blog i bloc entre els dos principals líders de CIU. Josep Antoni Duran Lleida (Duran i Lleida Blog) ha optat pel blog en g i Artur Mas per l'adaptació del terme al català (videobloc). El debat entre blog i bloc està servit des de fa temps a la blogosfera o blocosfera...Uns (els pro c)defensen la catalanització del terme apel·lant a la fonètica i els altres (els pro g) es defensen
amb la semàntica ja que blog prové de log que significa en anglès "registre informàtic".

5 comentaris:

Unknown ha dit...

és increïble lo al dia que està aquest bloc! Enhorabona Ester!

Ester ha dit...

venint de tu m'afalaga! :-P

dvdgmz ha dit...

Però no és el primer, no?
L'alcalde de Barcelona ja té un videoblog:
www.blogalcaldebcn.cat

Ester ha dit...

Hola dvdgmz!
doncs si, veig que el Jordi Hereu té videoblog des del passat mes d'abril i a primer cop d'ull que admet comentaris...el proper post serà per ell! gràcies pel teu comentari.

Unknown ha dit...

ai ester, que se t'ha escapat això de l'hereu! ;)