divendres, 2 de novembre del 2007

Una decepció i una gran iniciativa

Artur Mas diu al seu videoblog: "hem triat una nova manera de comunicació amb la gent, una manera diferent per servir un propòsit que no és nou...i el propòsit és poder arribar a tenir un contacte molt permanent i qüotidià amb la gent interessada, el propòsit és que la comunicació existeixi... aquesta és una manera àgil, moderna i desenfadada de poder interactuar".

Tota una decepció la forma d'utilitzar el videobloc. Coincideixo amb el líder de CIU que el videobloc és una manera àgil, moderna i desenfadada de poder interactuar. Però, on és la interacció? El seu videoblog no permet enviar comentaris! Una llàstima perquè s'acaba de convertir una iniciativa pionera em l'àmbit de la política amb un calc de les declaracions que fa Artur Mas a la televisió. A part del canal, quina és la diferència entre veure unes declaracions de Mas al seu videoblog o veure-les per la televisió?

La pràctica del videobloc d'Artur Mas, lamentablement, és força comuna en la majoria de blogs de polítics catalans. Aquesta és una observació que no ha passat per alt el responsable de la web "El trencaclosques". Es tracta d'un agregador de "blogs polítics" (monòlegs segons el trencaclosques) per exposar-los a comentari públic. És una iniciativa perquè la ciutadania pugui deixar comentaris als articles que escriuen els polítics als seus blogs i que no deixen comentar. La majoria de polítics al·leguen l'ús del blog com una eina que fomenta la transparència i la participació, però, en canvi no deixen als seus lectors expressar la seva opinió. El trencaclosques...permet donar l'opinió i trencar les closques on sembla que es vulguin tancar. Felicitats per la iniciativa!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Això del videoblog ho veia massa "progre" per CiU. Algun lloc havia d'haver-hi el parany.

Endavant amb el bloc Ester!