dissabte, 7 de febrer del 2009

Els blogs fan el salt


Curiosa i per fer-ne seguiment és la iniciativa portada a terme per The Printed Blogs. Es tracta d'una empresa de Chicago que publica un diari local imprès format per articles i fotografies que s'han publicat a blogs. La publicació es distribueix a grans ciutats, de moment, una vegada per setmana i l'objectiu és crear-ne diferents edicions per barris. La principal via de finançament d'aquest diari és la publicitat local i esdevé més fàcil a causa dels baixos costos de creació de continguts. Els bloggers en són els creadors i, en certa manera, els editors ja que envien els continguts que volen que surtin publicats.

En podeu veure el segon número clicant aquí.

A primera vista, el projecte és interessant per diversos motius: ha provocat que els blogs passin del món virtual al real; l'edició del diari és col·laborativa; i el nivell de segmentació del públic és infinit ja que es pot determinar segons l'origen i temàtica dels blogs dels quals es treuen els articles. A Catalunya, d'aquesta manera, les bloguesferes geogràfiques (Bagesfera, ebresfera, vallesfera, maresmesfera, etc) podrien també convertir-se en diaris locals i comarcals. La gran quantitat d'informació territorialitzada i de qualitat que acull la xarxa podria sortir de la pantalla i arriba al carrer.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

del contingut del teu blog ja es podria editar un llibre... ens veiem ;-P

Magda ha dit...

Molt itneressant. Sempre es parla de l'efecte 2.0 sobre el paper... i potser es pot anar més de la mà del que ens pensem?
Felicitats pel blog, Ester!