dimecres, 23 de desembre del 2009

Els blogs, tot està per fer i tot és possible


Acabo el 2009 amb una bona notícia acadèmica: la tesina ha superat sobradament l'avaluació. I ara toca mirar al futur, definir nous reptes, trobar nous conceptes, realitzar noves hipòtesis, afinar objectius, redirigir projectes i fins i tot difondre els temes ja estudiats...i tot això no es pot fer sense mirar enrere i per tant sense mirar aquest blog. Un blog que porta vuit mesos aturat, és a dir, mort, un terme aquest últim utilitzat i aplicat a la meva tesina.

En aquests moments, no se si els blogs ja formen part de l'arqueologia d'internet, si el facebook els ha desplaçat i ja ha assumit les funcions d'eina per escriure posts o notes per informar (influenciar) a aquells ja convençuts amb les idees que s'hi escriuen. De fet, aquesta és una de les principals conclusions de la meva tesina, el fet que els blogs polítics són una eina per reforçar la ideologia dels afins. Tot i això, fa mesos ja vaig escriure un post titulat "El Facebook està matant el meu blog", i ara estic intentant demostrar que és fals...

Tot està per fer i tot és possible. Amb paraules de Miquel Martí Pol és com encaro la recerca futura... i és que el 2010 serà un any de campanya electoral i un any on es potenciaran les eines de comunicació política i se'n crearan de noves. Així que, a més de pensar, cal esperar perquè Internet serà de ben segur una de les principals eines utilitzades pels partits.

8 comentaris:

Bernat ha dit...

Felicitats per la tesina. Que la podrem llegir?
Bones festes!

RDC ha dit...

Ja era hora!!!!

Sobre el que investigues... Una estona d'aquestes explicaré perquè la política de partits, fonament de les democràcies actuals, és un tipus d'organització decadent i mafiosa. de fet, Catalunya, si vol ser una nació forta l'hauria d'abolir. I el perquè la política actual està en mans de gent supersticiosa, o sigui, no hi ha ciència política.

Diria, però, que en el fons tot això ja ho mig intueixes.

PD/ No combrego amb la frase de Marti i Pol... no tot és possible. Ara bé, com podem saber què és possible i què no? Gran pregunta jeje i principi bàsic per fonamentar qualsevol ciència, o sigui, qualsevol treball o projecte amb cara i ulls.

Apa, Ester, que queden moltes coses per fer i mai som realment conscients del que fem, especialment, de la seva repercussió.

Ester ha dit...

Hola Bernat!
I tant, jo encantada que algú la vulgui llegir...ni que siguin només les conclusions. Si al final no la penjo al blog, te l'envio per correu!

Ester ha dit...

Hola Robert,

Si, està clar que els partits estan en crisi i d'aquí que estudiï els blogs escrits per polítics ja que aquesta eina dóna l'oportunitat als polítics de parlar directament amb els ciutadans. Però, com tu deus intuir encara queda moooolta feina per fer...i espero que en aquest àmbit tot estigui per fer...

Apa, endavant amb el teu blog i merci per llegir-me les poquetes coses que publico!

Roger Milego ha dit...

Felicitats, Ester! Per la tesina i per reemprendre l'escriptura al blog! Ara ja podré publicar la meva pàgina aviat sense que se m'acusi de posar-hi enllaços desactualitzats! :P
I per cert, molt bon any!!! Per a tu i per al teu marit!!! xD

Salvador Grifell ha dit...

Esther,

com a polítoleg i membre actiu a les xarxes socials m'agradaria també poder llegir la teva tesina, si més no les conclusions.

Felicitats!

Ester ha dit...

Hola Salvador!

Doncs si finalment no la penjo el blog, també te l'envio...ok?
Gràcies per l'interès!
ester
p.d: ara estic a l'espera de què em convoquin data pel tribunal de tesina.

sports fan ha dit...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you about some broken links on your site. Please email me back and I would be happy to point them out to you.

Thanks!

Frank
frank641w@gmail.com