dimecres, 6 d’agost del 2008

El nou Big Brother: Facebook


Fa unes setmanes que amb una companya dels cursos de doctorat comentàvem que havíem de fer una article o "paper" sobre les conseqüències que el Facebook provoca i està provocant en les relacions humanes. En els últims 4 dies, diversos comentaris m'han fet pensar que les conseqüències del Facebook són inevitables. Alguns exemples:

-El cap de setmana una amiga em preguntava, només saludar-me, que com estava de la setmana tan "estressant" que havia tingut. No li havia dit res en tota la setmana, però, havia seguit atentament les meves actualitzacions del perfil. (Font: Estat (Facebook)).

-Impossible oblidar-se de cap aniversari. (Font: Avui és l'aniversari de... (Facebook)).

-Una companya em deia que havia estat horrorós quan se li va acudir, després de mesos de separar-se, canviar el seu "estat civil" al facebook. Li plovien mails dels seus coneguts preguntant si era veritat que tornava a estar soltera.(Font: Feeds o notícies).

-Després de mesos de no veure un amic, et pregunta... "Què tal va anar el viatge a Berlín?, i diu amb veu baixa "ho he vist a les fotos Facebook". (Font: Fotos (Facebook)).

D'aquí un temps, si no surt cap més Killer App que deixi el Facebook fora de joc, potser, a les converses, ja no caldrà dir entre dents "ho he vist el Facebook" perquè tots suposarem que tot el què publiquem allà és perquè els nostres amics i coneguts ho sàpiguen. En fi, estem immersos en un nou Big Brother, el Facebook. Passegem per les vides dels nostres amics i es passegen per les nostres. De moment, és divertit, però, és evident que les conseqüències més profundes que suposarà l'ús d'aquesta xarxa social en les relacions socials encara estan per arribar...D'aquí uns mesos en parlem!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Boníssim aquest post! Tens tota la raó. A més, és molt addictiu!

Llibertí ha dit...

Tens una part de raó però, potser, l'eina fonamental és que simplifica les relacions i la comunicació amb les persones dels cercles d'amistats més "allunyades". Per cert he arribat al teu bloc gràcies a la recomanació que un amic fa al... Facebook!!
(no tens aquella sensació del peix que es mossega la cua!!)

http://www.facebook.com/profile.php?id=1281385701

Ester ha dit...

Bones Llibertí!

Si, si que és un peix que es mossega la cua...El millor de tot és que la signatura del teu comentari és la URL del teu perfil al facebook!:-)