dijous, 20 de març del 2008

Miscel·lània...

1. La premsa es disculpa

Ha passat al Regne Unit en referència al cas de la Madeleine McCann. El Daily Express i el Sunday Express s'han hagut de disculpar per ordre judicial per tractar com a culpables de la desaparició de la Madeleine als seus pares, Kate i Gerry. Va ser en el moment que la justícia portuguesa va declarar sospitosos (arguidos) a la parella. Un cas sense precedents al Regne Unit i aquí on no m'imagino algunes capçaleres disculpant-se per les seves informacions inexactes o injurioses.



2. L'he buscat a "la Meca, la Seca i la Vall d'Andorra"

Es tracta del llibre "Refranyer català comentat" de Joan Amades. He anat a 5 llibreries de Barcelona i a una biblioteca de la diputació i no hi és enlloc. Trist, molt trist. Seguiré intentant-ho, però, la qüestió fa reflexionar sobre el poc interès per la cultura popular (entenc que si el llibre costa de trobar és que s'ha imposat la llei de l'oferta i la demanda i ningú el vol comprar).

P.D: Al sisè intent, m'han dit que des del 91 no es fa cap edició i que les dues últimes editorials que el van editar han tancat!

3.L'ús dels blogs per part dels dirigents d'ERC

Els mitjans de comunicació "convencionals" (premsa, televisió i ràdio) s'han fet ressò de l'ús dels blogs per part dels polítics a través de les discussions internes d'ERC. Els dirigents republicans- Joan Puigcercós, Josep Lluis Carod Rovira, Uriel Bertran i el Reagrupament de Joan Carretero- han utilitzat blogs i webs per contestar-se uns als altres...i els periodistes han estat ben atents a tot allò que escrivien aquests líders les seves pàgines personals. Una mostra que els blogs ja són una font d'informació i canal de comunicació a la política catalana. Una pena que només sigui un canal de comunicació entre líders i no amb els ciutadans. Esperem que tot arribi!

1 comentari:

Neus ha dit...

Efectivament els tabloides britànics han fet amb els McCann un gest que hauria de ser un exemple. Altra cosa és la impessió que fa tot plegat... Enyoro les nostres converses sobre el tema.

Una abraçada!